Wednesday, November 2, 2016

MR1617 INSO 2B MP8 UF1NF2 "DIVERSITAT CULTURAL"




2.2.- LA CULTURA (Berta Bardají – INSO 2on B)

La cultura s’acostuma ha entendre com l’acumulació de coneixement sobre continguts acadèmics, d’art, de literatura, ciències, etc, però la cultura és un concepte més ampli. La cultura es defineix (segons la UNESCO) com el conjunt dels trets distintius espirituals i materials, intel·lectuals i afectius que caracteritzen a una societat o a un grup social i que avarca, a més de les arts i les lletres, les maneres de vida, les maneres de viure junts, els sistemes de valors, les tradicions i les creences. D’altra banda, la cultura porta implícita les següents característiques; que és compartida per un grup o societat, s’aprén a través de l’observació, informació durant el procés de socialització, és símbòlica ja que es transmet per símbols verbals o no, coneguts per tots els membres i és integrada, és a dir, ho avarca tot, des de les creences, valors i costums fins als aspectes més trivials. Per tant, es pot dir que l’home és un ser cultural i que la cultura és el resultat de la interrelació de persones en una comunitat.

  



2.5.1 "Los fenómenos migratorios" (Anna Manchado 2B INSO)

- Els països poc desenvolupats o en processos de transformació social i econòmica, han suposat un increment dels fluixos migratoris cap a l'Unio Europea.
- La migració és un fenomen històric, la primera dècada del segle XXI ha deteriorat la situació econòmica, política i social dels països d'origen, escapen en busca d'una sortida. La situació als "països rics" es troben en una situació de marginació, explotació i exclusió social, generant noves bosses de pobresa. 
- L'impacte cultural en els països receptors afecta al sistema establert, entre la població autònoma i la població immigrada.
· El mapa de la migració a Espanya
-Les comunitats procedents de diferents parts del món són diverses i varien en cada comunitat autònoma. Gran part de comunitat peruana s'instal·len a la comunitat de Madrid, i els marroquins a Catalunya,
- La major part de presencia són de procedència: Marroc, Llatinoamericans, països de l'Africa i de l'Est. 
-Per sexes el nombre d'homes és superior al de les dones en la població procedent de l'Africa.
La població Llatinoamericana i dels països europeus no comunitaris la població femenina es sensiblement superior .
- L'edat és de gent jove. El 70% tenen entre 16 i 34 anys.
- Sectors de treball, la gent es dirigeix a les grans àrees metropolitanes (Madrid i Barcelona) i zones d'lata dimensió econòmica (Balears, València, Navarra). Construcció, treball domèstic, hostaleria o comerç.
Resultado de imagen de migración a europa
Resultado de imagen de migración a europa

No comments:

Post a Comment