Tuesday, November 22, 2016

Fitxa intercultural. Médiació. Sílvia Ortiz, Alba Aguilera, Nerea García, David Velasco, Gemma Peña. 2n B INSO

FITXA INTERCULTURAL (Sílvia Ortiz, Alba Aguilera, Nerea García, David Velasco, Gemma Peña)

DADES DE L'IMMIGRACIÓ DE TERRASSA DEL 2016 (Naciódigital.cat): 

Les nacionalitats més freqüents són el Marroc amb un 48,24%, Senegal 4,94%, Romania 4,57%. Els segueixen per aquest ordre, Equador, Xina, Itàlia, Paraguai, República Dominicana, Colòmbia i Bolívia. El districte VI té un total de 5.134 immigrants (12,60%).

NOM DINÀMICA: VIATGE PELS PAÏSOS DEL MÓN.
GRUP: Sense límit
EDAT: Per totes les edats.
LLOC: Plaça Immaculada (Barri Sant Pere Nord)
DURADA: Un cap de setmana

RECURSOS:

  • Humans: 5 integradors i voluntaris
  • Materials: aliments, materials tèxtils, artesanies, equip de música, indumentària, papers, papel pel mural, colors, adhesius, tisores, retoladors...

OBJECTIUS:


  • Fomentar la diversitat cultural.
  • Ampliar els coneixements que tenim de cada cultura.

INTRODUCCIÓ: 

Es repartirà l'espai de la plaça per comunitats culturals participants, distribuint els països per la plaça segons estan ubicats en el mapa. Cada comunitat cultural estarà dividida en tres zones: La zona de la cuina tradicional, la zona d'artesania i la zona de la dansa i cançó.


Volem que els participants iniciïn un viatge pel món passant per les diferents comunitats culturals que conviuen en el seu barri.

METODOLOGIA:

Inici: 

El viatge comença quan el participant ha d'anar a la porta d'embarcament per recollir el seu passaport i facturar el seu equipatge (jaqueta, bossa, etc.)
Se'ls donarà un follet amb els diferents països on poden viatjar i ells hauran d'escollir l'itinerari que volen fer passant per tots els recorreguts.

Desenvolupament: 


A la zona de la cuina tradicional es realitzaran els plats típics de cada país i a la vegada es realitzar una explicació de la preparació dels àpats. Més tard es farà el tastet dels menjars preparats.

A la zona d'artesania es realitzaran diferents manualitats de cada país (polseres, trenes, joguines típiques, instruments de música, telers, etc.)

I per últim, a la zona de dansa i cançons es realitzarà un ball tradicional amb la col·laboració de tots els participants que estiguin en aquell païs.

Cada cop que els participants passin per un païs diferent es posarà un segell al seu passaport.

Cloenda: 

Per finalitzar el viatge es realitzarà un mural amb tots els participants on explicaran la seva experiència i si han ampliat el seu coneixement sobre les diferents cultures que han visitat.








No comments:

Post a Comment