Monday, November 21, 2016

Ana Rodríguez Fitxa dinàmica CULTURA

                                             Resultado de imagen de diferentes culturas                                                                                
Nom de la dinàmica: Aprenem dels altres




Dinamitzadors: Tres integradors socials

Edat públic objectiu: Des de 18 sense cap límit

Durada: 2 Hores

Objectius:
 1-Coneixer altres cultures
 2-Respectar als altres

Espai: Taller INSO

Materials: Papers plastificats amb valors universals, preguntes amb problemes, música de les diferents cultures i reproductor de música.

Fitxa activitats:

1. Fase Escalfament.

En aquesta primera fase es tindran preparats uns papers plastificats amb valors universals (justícia, amor, llibertat...), es dividiran en grups per cultura màxim 4 cultures. Hauran de decidir per grups l'ordre d'importància d'aquests valors. (Cada grup tindrà els seus papers, però tots tindran el mateix escrit). Quan ordenin els valors en dependència del que creuen ho enganxaran a la pissarra.

Conclusió de la fase: Al final se'ls hi farà veure que encara que en ordre diferent són valors compartits, que s'han de fixar en les semblances que tenen.

2. Fase Desenvolupament.

En rotllana es faran preguntes que parlin de situacions problemàtiques. Hauran de dir possibles solucions des del punt de vista dels seus propis valors culturals. Explicaran com ho veuen.

Conclusió de la fase: indirectament estaran donant una comprensió de la seva cultura mentre que tots estaran anant en la mateixa direcció, intenten resoldre un problema.

3. Fase de Cloenda.

Finalment es farà un ball que barregi diferents tipus de música provinents de les seves cultures. Entre tots s'hauran d'ajudar a ballar als diferents ritmes que es plantegin, per així estar ballant junts. Aquelles persones que no puguin ballar podran cantar i participar d'aquesta manera.

Avaluació:

Farem un seguit de preguntes sobre les cultures que han compartit els altres companys, per veure si al final de la dinàmica han aprés més sobre la forma de vida i costums de les altres cultures.

I per acabar se'ls hi preguntarà si poden dir característiques comuns a totes les cultures, i si han comprés que d'aquesta manera es respetaran i comprendran veritablement.

1 comment: