Monday, December 2, 2013

IRIS1314TASOCT FITXA JOC EL LLOP Iris-Bruno-Aisha


JOC TRADICIONAL 


Nom del joc

El llop 

Edat a la que s'adreça

Adolescents, joves i gent gran 
Objectius

L’objectiu del joc és aconseguir enxampar a les persones que tenen la carta de llop, amb aquest joc treballem la cooperació, el treball en equip i l’escolta activa. 

Descripció del joc

El dinamitzador reparteix una carta a cada participant del joc, cada carta té un rol diferent, les cartes són les següents: 
·         Llop: És el personatge principal del joc, a d’intentar matar a tot el poble sense ser   descobert. 
·         Poble: És el personatge que ha d’intentar enxampar als que són els llops mitjançant el diàleg o les seves pròpies estratègies. 
·         Vident: Quan el dinamitzador digui s’aixeca la vident, pot demanar informació de qualsevol dels participants del joc, el dinamitzador li dirà si es llop o no. 
·         Nena: És l’única persona que pot mirar mentre tothom esta dormint 
·         Caçador: en el moment que es assassinat te una ultima bala per matar a algú. 
Després de que tots els participants estiguin al corrent del rol i l’objectiu de cada personatge comença el joc. 
El dinamitzador diu el següent: 
El poble és posa a dormir, tots els participants es posen amb els ulls tancats, en aquest moment diu: s’aixequen els llops, els llops decideixen a quin participant maten, un cop fet l’assassinat tothom marxa ha dormir i s’aixeca la vident, després de que la vident faci la seva consulta s’aixeca tothom i el dinamitzador pronuncia el nom de la persona assassinada, en aquell moment comença el debat i entre tots s’escull a la persona que volen eliminar de la partida intentant descobrir als llops. Materials necessaris

Cartes dels personatges ( fetes manuals o comprades)

Temps i espais

Temps per partida:10 min 
Espai: Interior/Exterior 

Variants i adaptacions

Es pot jugar amb diferents personatges. Classifcació

És un gran joc que requereix estratègia i enginy perpodr guanyar-lo. Pot ser tant d’exterior com d’interior i no té un límit de participants. És un joc cogitiu dirigit per l’animador o altre componet del grup.

No comments:

Post a Comment