Monday, December 2, 2013

IRIS1314TASOCT FITXA JOC CONTINÚA LA HISTORIA Iris-Bruno-Aisha


JOC TRADICIONAL


Nom del joc

 Continua la història

Edat a la que s'adreça

Infants a partir de 10 anys, joves, adults i gent gran.
Objectius

-       Fomentar la imaginació.
-       Potenciar la improvisació.
-       Aconseguir crear una història.
-       Augmentar la concentració.
-       Fomentar el respecte.

Descripció del joc

El grup es disposa en rotllana i es tracta de que un per es surt al mig de la rotllana a fer amb mímica una acció com per exemple trucar per telèfon. Un segon entra a la rotllana i interactua amb la primera persona com per exemple robar-li el mòbil, un tercer entra i també interactua com per exemple fent de policia i detenint al “lladre”. Quan arriba el moment d’entrar el quart el primer surt. Així sempre hi ha 3 persones al mig. Tothom ha de sortit a fer alguna acció i s’ha de respectar els torns ( no hi ha un ordre, cadascú surt quan vol).


Materials necessaris

-

Temps i espais


Cada ronda podria durar segons el grup 10 -15 minuts. Un espai gran o a l’exterior.


Variants i adaptacions


Una variant d’aquest joc podria ser en lloc de mímica es faci parlant amb una petita improvisació. També es podria fer mitjançant objectes, etc.
Una altra variant molt semblant serà “la màquina” és el mateix procediment però tothom es queda dins de la rotllana. En lloc d’una acció cadascú que entra ha de fer un moviment  amb un soroll i seguir l’ordre per exemple: Entra un i fa amb les mans un moviment mentre xiula, entra un altre i ha d’esperar a que el primer hagi fet el seu moviment i el seu soroll per introduir els seus. I així amb tothom.

Una adaptació seria fer-ho amb targetes: cadascú té una amb una acció i cadascú decideix entrar al mig quan veu el moment de fer la seva acció.

No comments:

Post a Comment