Tuesday, December 3, 2013

IRIS 1314 TASOCT FITXA JOC "LA BANDERA" Estel i Saúl.

NOM

LA BANDERA

EDAT

Infants, joves i adults.

OBJECTIUS

Es tracta d'un joc d'estratègia. És competitiu, ja que cada equip té un objectiu contrari, però alhora de cooperació ambo el teu propi equip per aconseguir un objectiu.

DESCRIPCIÓ

Primer es divideix el grup en dos equips, cada equip té una bandera pròpia que ha de defensar i alhora aconseguir capturar la bandera de l'equip contrari. Durant el joc cada participant tindrà una pistola d'aigua que contindrà aigua i tint, cada equip amb un tint diferent i al ruixar tint a un contrincant, aquest quedarà eliminat i només podrà avisar, no podrà "matar" a cap membre de l'altre equip. L'objectiu del joc es aconseguir la bandera de l'equip contrari i portar-la a la zona de l'altre equip, si durant el recorregut, el que porta la bandera és "mort" haurà de deixar-la anar. Si aconsegueixen portar la bandera, aquest serà l'equip guanyador.

Estaria classificat com a "gran joc", ja que es necessita material, espai i un nombre considerable de jugadors. També seria un joc psicomotriu, ja que es necessari un esforç físic, cognitiu, s'ha de portar a terme estratègies, alhora de triar on s'amaga la bandera, qui la defensa... i social ja que es porta a terme en grup i s'ha d'arribar a una serie d'acords entre el grup.

MATERIAL

Dues banderes o mocadors i dos pals per subjectar-les. En el cas anterior també seria necessari cubells d'aigua ambo tints de diferents colors i una pistola d'aigua per cada grup (opcional).

TEMPS I ESPAI

30 minuts aproximadament i un espai, a ser possible exterior i ampli.

VARIANTS

Poden haver moltes variants, una és la que em explicat a dalt, però la que nosaltres portarem a terme consistirà en el mateix objectiu i la mateixa estructura del joc però canviarà la forma de matar. En la nostra variant per matar a cap membre de l'altre equip, primer s'haurà de tocar-lo i un cop aconseguit això es jugarà al "un, dos, tres" que consisteix en una serie de normes en que pots " carregar" la pistola, protegir-te o disparar, el que aconsegueixi matar a l'altre primer serà el guanyador. La resta del joc es portarà a terme de la mateixa manera.

ADAPTACIONS

Per disminuïts psíquics, es podria porta a terme però que la forma de "matar" al contrincant fos simplement atrapant-lo, d'aquesta manera facilitem el desenvolupament del joc.




No comments:

Post a Comment