Monday, December 2, 2013

IRIS 1314 TASOCT FITXA JOC "El ninja" Patricia-Elena-Irene

NOM
“EL NINJA”
EDAT
Joc adreçat per nens i adults. Encara que el podríem classificar com un joc organitzatiu (a partir dels 12 anys) i també socialitzador (de 7 a 12).
OBJECTIUS
És un joc competitiu, ja que els jugadors jugaran per la seva supervivència i seran eleminats sense possibilitat de salvació.
Aquest joc, sobretot, té una intenció socialitzadora i integradora, és a dir, que desenvolupa un àmbit socioafectiu ja que es du a terme una presa de contacte, una desinhibició personal i molta confiança. Tot i que també té aspectes psicomotrius perquè has de desenvolupar unes capacitats motrius molt significatives com l’equilibri i, sobretot, els reflexos.
És un joc lliure, es juga pel plaer de jugar i on el dinamitzador no ha de dirigir; és un joc presenciat.
DESCRIPCIÓ DEL JOC
Les persones es posen en rotllana dempeus. Ha de començar el joc posant les mans al centre del cercle per comptar “1,2 i 3” i situar-se en rotllana un altre cop en posició de ninja. Però aquesta vegada s’han de quedar immòbils en qualsevol posició. La persona que comença ha d’intentar tocar la mà de qualsevol jugador amb tan sols un únic moviment i la persona atacada, només es podrà defensar de l’atac amb un únic moviment també. Després de realitzar l’atac o la defensa ens haurem de quedar en la posició que ens hem quedat immòbils, perquè només podem fer un moviment per atac o per defensa.
La següent persona en jugar serà el que està a la dreta del que ha començat. Només tenim dues mans i seran les nostres vides. Si ens toquen una mà, aquesta es quedarà morta i s’haurà de situar a l’esquena sense ser utilitzada. Quan ens matin l’altre mà serem eliminats del joc.
MATERIAL NECESSARI
És un petit joc i cap material és necessari, només la presència.
TEMPS
Depenent de les persones que hi juguin pot durar més o menys, no té durada. El joc acaba quan un dels dos últims jugadors elimina a l’altre.
ESPAI
Pot ser un joc tant d’interior com d’exterior.
POSSIBLES
ADAPTACIONS
Una altra variació seria el joc del ninja per parelles. Un de la parella ha de posar les mans cap a dalt i l’altre ha de posar les seves mans sobre les seves, cap a dalt. Quan el joc comença, el que té les mans a dalt ha d’intentar donar-li a la palma de la mà del seu contrincant, que les té sota les seves, així que haurà de girar ràpidament les mans i picar-li. L’altre, però haurà d’intentar apartar les mans quan aquest intenti picar-li.
Quan aconsegueixi picar la mà del seu contrincant canviaran de posició les mans i així successivament. El joc acaba quan els jugadors es cansen.



No comments:

Post a Comment