Monday, December 2, 2013

IRIS1314TASOCT FITXA JOC BUBEM-BUBEM Iris-Bruno-Aisha



JOC TRADICIONAL


Nom del joc

Bubem-Bubem 


Edat a la que s'adreça

Infants a partir de 6 – 8 anys, joves, adults i gent gran. 
Objectius

- Fomentar la cooperació del grup. 
- Augmentar la confiança del grup. 
- Agafar la zebra.
- Escapar del lleó.

Descripció del joc

El Bubem-Bubem és un joc típic d'Àfrica.  El grup es disposarà en rotllana.
En aquest joc existeix un lleó i una zebra (dos membres del grup que es posaran dins de la rotllana). A l’hora de jugar al Bubem-Bubem és de nit (el lleó i la zebra portaran els ulls tapats). El lleó te molta gana (serà qui ha d’agafar a la zebra) i per allà ronda una zebra (qui haurà d’escapar del lleó). Els companys que conformen la rotllana seran qui marquen els límits i qui s’encarregaran de no deixar caure ni sortit de la rotllana, també hauran de dir Bubem-Bubem fluix i a poc a poc si el lleó està a lluny de la zebra i aniran augmentant de volum i  la velocitat cada cop que el lleó s’apropi més a la zebra i estigui a punt de caçar-la. Aquesta es la manera d’indicar al lleó de la zebra la posició de l’altre.
 

 

Materials necessaris

Mocadors per tapar els ulls.

Temps i espais


Espai gran  o a l’exterior. Les partides duraran el temps que trigui el lleó en caçar la zebra, però si no es caçada guanyarà la zebra. ( Com a màxim 5 min. )




Variants i adaptacions


Una variant podria ser que només hi hagués el lleó o la zebra. Que hi haguessin més d’un lleó o més d’una zebra, etc. També es podria variar el tipus joc es a dir que no fos un joc d’Àfrica, si no d’una altra temàtica i amb altres personatges. Com per exemple que fos un joc del fons del mar i qui pilla fos una balena i qui escapa un peixet petitó. (segons centre d’interès).
I una adaptació podria ser en lloc de dir Bubem-Bubem per indicar si es més prop o més lluny es fes picant de mans, amb instruments ,etc. i que es digués Bubem-Bubem quan s’ha pillat.




Clasificació

És un joc socialitzador i multicultural d’exterior o d’interior gran o es necesita la cooperació el grup. Es poden classificar dins dls jocs psicomotrius i socials i és un joc liure portat per els propis participants.





No comments:

Post a Comment