Tuesday, December 3, 2013

IRIS 1314 TASOCT FITXA JOC "PITXI" Estel i Saúl

NOM

Pitxi

EDAT

Infants, joves i adults.

OBJECTIUS

Es tracta d'un joc competitiu i de cooperació ambo el teu propi equip per aconseguir un objectiu.

DESCRIPCIÓ

Es fan dos equips equilibrats.

L'equip atacant comença batejant amb un ordre establert. El pitxi ha de llançar la pilota al batejador a l'alçada del pit (entre cintura i cap), sinó es considera "bola". Quan s'acumulen 3 "boles" en un mateix batejador,aquest avança a la primera base,on serà la única base on podran haver-hi dos jugadors. Si el batejador no aconsegueix batejar amb 3 intents (strikes), aquest queda eliminat. Així successivament amb tots els integrants de l'equip atacant.
Si s'aconsegueix batejar,s'ha d córrer a la base més allunyada possible,passant per totes en ordre, i abans que l'equip defensor agafi la pilota i la passi al "pitxi".


Eliminats:Si t'eliminen no pots tornar a batejar fins el proper torn d'atac. T'eliminen escapçant la pilota abans que toqui el terra quan s'ha batejat, corrents entre bases quan el pitxi rep la pilota i crida "pitxi" i fent 3 strikes consecutius.

Puntuació: per cada volta aconseguida es suma 1 punt. Guanya l'equip que aconsegueix més punts. Depenent de la variant del joc, es poden anar sumant voltes fins eliminar tot l'equip, fins eliminar el rei, o bé, fer un torn per equip i sumar voltes.

Canvi de torn (atacants a defensors i viceversa): un cop s'ha eliminat a tots els jugadors atacant.


MATERIAL

Pilotes de tenis, bats de beisbol, cercles.

TEMPS I ESPAI

- 30 minuts.

-Pati gran, terreny gran i pla

VARIANTS

Es pot definir un "rei", que serà dels últims a batejar. Si s'elimina el "rei" hi ha canvi de torn (encara que hi hagi jugadors per batejar). Si el rei aconsegueix fer una volta, a part de sumar,pot salvar un company. En el cas d'espais grans, es pot limitar el terreny de joc,en el que si una pilota batejada surt dels límits, es considera "home run", i si el jugador pot fer la volta sencera sense aturar-se a cap base, se sumen 2 punts.

També es pot afegir variants com salvar a companys per cada home run, o per cada volta complerta del rei.


ADAPTACIONS

No és un joc difícil de portar a terme, en el cas de discapacitats psíquics podrien fer-la perfectament sense necessitat d'adaptacions.



No comments:

Post a Comment