Saturday, October 1, 2016

MR 1617 INSO MP8 BEAT IT - KECACK - AMERICA and mediation.

Beat it. Michael Jackson



Llegeix la lletra de la cançó i la traducció.

Mentre veus el videoclip de Beat it, tracta de buscar tots els elements relacionats amb els mitjans de resolució de conflictes i la mediació, posa'ls per escrits i comenta'ls a classe.

Preguntes de reflexió i comentaris a classe:

Creieu que aquest treball audivisual de Michael Jackson reduirà la violència de bandes?

La primera resposta que vaig obtenir en una de les classes va ser SI i NO, és a dir, membres molt violents difícilment es deixaran influenciar pel missatge de conciliació del video clip, però tanmateix,
aquells membres es trobin, per raon economiques o emocionals, en el mig de pertanyer o no, d'exercir la violencia o no, podrien ser influenciats positivament.

M'agradaria destacar l'opinió de Karen:  En el moment del llançament d'aquest videoclip (1982) les bandes era -i encara és- un problema greu en el juvent americà, Michael Jackson va produir i interpretar aquesta cançó amb la voluntat clara d'influir positivament en aquest col.lectiu mes vulnerable i suggerir el camí del ball -o l'esport...- en comptes de la violencia.

M'agradaria afegir que amb aquesta interpretació, Michael Jackson d'alguna manera va actuar com a mediador fent una actuació determinada en un col.lectiu especific: joves en risc de marginació social.


mes exemples de Dance Battle





Indonesia, Bali, Kecak dance, Borobudur, Bromo
También se conoce como ketjakketjack o ketiak.




igual que a l'activitat anterior: Mentre veus aquest video, tracta de buscar tots els elements relacionats amb els mitjans de resolució de conflictes i la mediació, posa'ls per escrits i comenta'ls a classe.

Comentaris a classe:

Destacaria el de Mar -com a Antropologa que realment és- En diverses tribus i clans s'han fet i encara es fan, manifestacions folcloriques que representen la conciliacio de conflictes mitològics per una banda, i/o conflictes reals entre els membres de la comunitat mitjançant la dança, la musica  o la dramatització.

Algunes tribus de l'Africa encara sostenen que qualsevol conflicte existent entre els seus membres és realment un reflexe del desequilibri de les forces de la natura que genera una falta d'afecte, que genera un conflicte. Per tal de conciliar les parts en conflicte, es ritualitzen dances que estimulin els llaços afectius entre totes i tots els membres del clan amb abraçades per exemple.


A partir d'aquests videoclips, disenyeu un ball, coreografia o joc dirigit a joves que representi les pautes de conducta d'un proces de mediació.

feu la fitxa corresponent.

https://www.facebook.com/NewDanceStudios/videos/10154642758160625/





https://es.wikipedia.org/wiki/Kechak

http://www.nytimes.com/2003/09/14/nyregion/wayan-limbak-balinese-dancer-106.html?_r=0

https://en.wikipedia.org/wiki/Sanghyang



No comments:

Post a Comment