Friday, March 31, 2017

Paula Cazorla, Marta Expósito, Judit Benabarre i Diana Ruano





Presentació
Aquest treball consisteix en la confecció d’una revista de mediació. L’objectiu principal és que el grup sigui capaç d’extreure diferents àmbits de mediació del guió d’una pel·lícula en concret. La nostra editorial ha escollit “Inside Out”, una pel·lícula d’animació relativament nova.  La nostra intenció es relacionar els continguts de la NF4 amb els conflictes de la pel·lícula. El nucli formatiu tracta sobre els diferents àmbits de mediació: la ciutadana, la intercultural, la familiar i la escolar. Nosaltres ens centrarem en tres tipus de mediació, analitzarem el conflicte, el relacionarem amb la teoria e intentarem trobar una via de resolució efectiva.
Amb la realització d’aquesta revista de mediació volem donar a conèixer el servei i que la gent sigui conscient de la importància de prevenir la conflictivitat en tots els àmbits i de com aquesta via de resolució de conflictes pot millorar les relacions d’una comunitat utilitzant la comunicació com a principal eina.

Editorial: Maripilis SA
En la primera edició de la revista “Very Funny” s’analitzen els conflictes existents en la pel·lícula “Inside Out”. Aquesta tracta sobre la Riley Anderson, una nena d’onze anys que ha de deixar enrere la seva vida per mudar-se a Sant Francisco. Com tothom, la vida de Riley es guia per les seves emocions: alegria, por, enuig, fàstic i tristesa. Totes elles viuen en el quartell general, el centre de control dins del seu cap des d’on ajuden i dirigeixen el seu comportament al dia a dia.  


Àmbits de mediació

  • Àmbit familiar: A causa dels problemes laborals del pare de la Riley l’ambient a casa seva s’ha tornat hostil. El pare es porta els seus problemes a casa i no acaba de prestar l’atenció suficient a la seva filla. A més a més, aquest canvi de comportament també ha suposat un motiu per a discutir entre els pares de la Riley. Quan ella se’n comença a donar compte apareixen diversos conflictes entre la Riley i els seus pares. El motiu d’aquests desacords és que la Riley no accepta que s’hagin hagut de canviar de ciutat. D’altra banda, els pares volen que ella entengui que ha estat per motius de feina, que no han pogut fer-hi res i que gracies a això podran tenir unes millors condicions de vida. L’estrategia d’intervenció que utilitzariem per a solucionar el problema és la mediació familiar. Cada part expressaría amb calma i claredat el seu malestar i així podríen arribar entre tots a una solució.

  • Àmbit educatiu: La Riley no es troba a gust a la nova ciutat i la seva situació familiar tampoc li serveix de ajuda per afrontar tots els canvis que això ha suposat. Per aquesta raó no s’acaba d’adaptar a la nova escola. L’estrategia d’intervenció que utlitzariem per a solucionar aquest malestar de la Riley es la mediació escolar. Conjuntament amb la profesora es podríen proposar solucions al respecte per a la millora de la integració en l’escola.

  • Àmbit laboral: Al principi de la pel·lícula el pare de la Riley està molt preocupat a causa de diversos conflictes a la seva feina. L’empresa en la que treballa no rep les subvencions suficients per continuar endavant i els seus socis comencen a no voler formar part del negoci. Això angoixa tant al pare de la Riley que acaba afectant-li en la seva vida personal. L’estrategia d’intervenció  que és pot utilitzar per a solucionar aquest conflicte és la  mediació laboral. Cada part expresaría les seves necessitats i podríen arribar entre tots a una solució al problema que viuen actualment en l’empresa.

No comments:

Post a Comment