Friday, February 3, 2017

MP8 UF2, informe de mediació: família Belier.

Alba Aguilera, Berta Berdají, Paula Cazorla i Marta Expósito
Mediació comunitària
INFORME DE MEDIACIÓ: FAMÍLIA BELIER.

Data
Aquest informe es realitza posteriorment al conflicte donat en la família Belier, el dia 29 de gener de l'any 2017.

Sol·licitant
El procés de la mediació la sol·licita la filla Paula.

Anàlisi
Pseudoconficte ja que tota la família és conscient de la problemàtica però fora d'aquesta no se sap que hi és. També és emmascarat pel fet que tot i que la raó del conflicte és la possible marxa de la filla Paula, hi ha més sentiments i qüestions que provoquen aquest.
És considera que és un conflicte d'interessos ja que es pot comprobar que les necessitats són percebudes com incompatible pel fet de que volen accions totalment contràries, tot i això, al debat a classe s'ha posat de manifest que també és d'informació ja que no hi ha hagut una comunicació correcta de la filla envers als seus pares.
S'ha observat que és un conflicte interpersonal ja que aquest és dóna dins de la unitat de convivència, tot i això, a l'exposició hi ha companys que han expressat que també pot ser intrapersonal, ja que tant els pares com la filla tenen un conflicte intern amb el que necessiten i les seves accions o pensaments. 

Parts implicades
Les parts implicades en aquest conflicte és la Paula i els seus pares. Es pot considerar el seu germà com una tercera part que no participa però es veu afectada.


Posicions
La Paula vol fer l'audició per tal d'intentar anar a una acadèmia de París, en canvi els seus pares no volen que la seva filla marxi a París.

Interessos i necessitats:
Els pares volen tenir al costat a la seva filla i necessiten algú per tal de que els tradueixi, això és pot interpretar com les necessitats d'afiliació i de dependència envers ella. Expressen emocions de preocupació, inseguretat, enuig i amor incondicional.
La Paula vol formar-se en la música i fer el seu propi camí, però no vol abandonar a la seva família, per tant mostra necessitat de independència, autorealització i reconeixement. Al conflicte ha expressat emocions com la culpabilitat, tristesa i inseguretat.

Procés
El fet desencadenant del conflicte és el moment en el qual la Paula expressa el desig de fer l'audició per tal d'intentar anar a l'academia de París. Cal destacar la polarització que es troba la Paula pel seu rol de traductora dels pares i del seus germà des de sempre.
En aquest conflicte s'observen estereotips tals com l'adolescencia i la problematica que comporta tant per pares com per a fills. També s'observa la idea de que les persones amb una disminució auditiva tenen que anar sempre amb un traductor.

Problema
Els aspectes més rellevants del conflicte són la incompatibilitat de la voluntat de la Paula d’emprendre un projecte de vida independent  amb la inseguretat que senten els seus pares per haver de continuar la seva vida sense l’ajut de la seva filla. També intervenen aspectes com la relació familiar, que es veu afectada per aquest succés, i la idea dels pares de que la seva filla sempre hauria d’estar per fer de intèrpret i ajudar a la seva família.



Tècnica de resolució de conflictes
La tècnica de resolució de conflictes més adequada és la mediació. El motiu de la nostra elecció és que considerem que la mediació familiar és la millor manera per tal de que totes les parts afectades expressin els seus desitjos e intentin trobar la solució més adequada amb l’ajut d’una tercera persona imparcial.

Preguntes a realitzar durant el procés
Pares:
-       Creieu que és normal que la vostra filla vulgui viure la seva vida de manera independent?
-       Estimareu a la vostra filla tot i que se’n vagi a París?
-       Com ho veu fer per tirar endavant quan la Paula no havia nascut?
-       Que penseu de l’ interès que mostra la vostra filla per el cant?
-       Creieu que hauríeu reaccionat d’una altra manera si la Paula us hagués explicat que es volia preparar aquesta audició?
Paula:
-       Com has viscut la carrega familiar des de la infantesa?
-       Estimes als teus pares tot i que vulguis marxar a París?
-       Per què té tanta importància aquesta audició per a tu?
-       Entens que els teus pares sentin inseguretat sense tu?

Possibles solucions
La solució més adient tenint en compte els interessos i necessitats de totes les parts implicades seria la contractació d’un intèrpret per als pares en el negoci familiar i en els actes públics del pare. Una altra solució seria l’adaptació dels pares a l’entorn amb altres sistemes augmentatius de la comunicació com podrien ser els plafons comunicatius.  Per últim, també cap la possibilitat de que a Paula renunciés a fer l’audició i marxar a París, tot i que aquesta no seria satisfactòria per ambdues parts.


No comments:

Post a Comment