Monday, January 29, 2018

NURIA RUIZ, INSTRUMENTS GENERALS D'AVALUACIÓ

NURIA RUIZ DOMINGUEZ     2N B APD   PSICOSOCIAL
INSTRUMENTS GENERALS D’AVALUACIÓ
Són els procediments d’avaluació que s’utilitzen per conèixer les veritables necessitats de la persona en qüestió, respecte a la seves necessitat respecte a la seva competència social. Aquests instruments d’avaluació se solen complementar entre ells, és a dir, que a vegades s’utilitzen 2 o varies amb la mateixa persona per poder treure-hi més informació, de més qualitat i més precisa.
Es troben:
-          L’ENTREVISTA PERSONAL: Que pot ser tipus qüestionari, de resposta oberta, semiestructurada... Donen informació sobre les dificultats de relació que presenta la persona. També ens permet observar el seu comportament.

-          L’OBSERVACIÓ NATURAL O DIRECTA: Consisteix en observar com la persona executa habilitats exigides per la situació natural, és a dir, sense simular cap situació ni fingir.


-          OBSERVACIÓ EN SITUACIONS SIMULADES: Consisteix en preparar un context determinat i comprovar les habilitats que la persona usuària aplica per respondre-hi.
En aquest cas, en ser una simulació, la persona pot fingir o modificar la seva conducta, especialment si se sent observada.
Per això en l’observació simulada com la natural, és important que l’actitud de la persona que observa sigui tan discreta com es pugui per evitar interferir en la conducta de la persona.

CAL TENIR EN COMPTE: La capacitat de la persona que observa, la seva experiència i el seu entrenament influeixen en la fiabilitat dels resultats de l’observació. Per exemple, la qualitat d’avaluació d’un alumne de 2n d’APD no serà tan bona com la d’un professional amb anys d’experiència i més formació.
També cal tenir en compte que pot ser un procés llarg ja que cal esperar a que el comportament ocorri per poder-lo observar i registrar.


No comments:

Post a Comment