Sunday, May 13, 2018

MR 1718 APD MP4 - Compartint Moments - Projecte de Centre amb Creu Roja


































 Institut Montserrat Roig


Compartint moments


Projecte de Centre

en col.laboració amb la Creu Roja de Terrassa


Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Atenció a Persones en situació de dependència.



Terrassa, 2017-18


2A 2B

Marta Blazquez Brais Dobarro Cintia Aranda Cristina Arjona
Candela Fernández Nerea Guerrero Marta Barato Sandra Barba
Guillen Gabriel Izani Guinjoan Sancha Bosoka Sergi Carceller
Oumaima Kadara Ana López A. Mireia Coll Andrea Espigare
Anna Lópeez R Angela López Ana Forte Sara Gutiérrez
Judith Martos Adrià Montes Fatima Lakhiol Marta Liébanas
Lara Muñoz Ainhoa Pérez Claudia López Raquel Martínez
Alejandra Quezada Jade Sánchez Sara Penha Miguel A. Carpio
Jenifer Santander Luís Sarrión Sergio Prados Aran Ratera
Andrea Torres Tania Zarzuelo Nuria Ruiz Desiree Sánche
Khadija Taghi Kaoutar Taghi
Hala Triki Valeria Vélez
Nerea Vedú Raquel Serrano
Aleix Villa


Agraïments

Voldriem expressar el nostre agraïment a les institucions i als seus responsables que han fet possible aquest Projecte de Centre entre l’Institut Montserrat Roig de Terrassa i la Creu Roja de la mateixa localitat.

Per una banda, el nostre agraïment a Susanna Vidal que el va posar en marxa el curs anterior, així com a la resta de la direcció del centre, George Grayling com a director, Anna Soler com a cap d’estudis i Lucia Muñoz com a coordinadora de cicles formatius; per altra banda, agraim a Sergio Martínez i Candy Rodriguez de la Creu Roja de Terrassa els acords presos que ens han permès gaudir i aprendre d’aquesta experiència.

Agrair també als voluntaris de la Creu Roja que ens han acompanyat al llarg d’aquest trimestre, Jaume i Joan, així com als nostres usuaris per la seva bona predisposició i participació motivada, activa i divertida, per la seva paciència i tremenda confiança, per compartir les seves experiències personals de tota una vida viscuda amb intensitat i les espectatives de moltes més per viure.

Gràcies tothom!



Terrassa, 7 de maig de 2018
Índex

Introducció
1. Els nostres protagonistes.           
2. Qué és un projecte d’aprenentatge-servei? En quins altres projectes d’aprenentatge-servei de l’institut has participat? Amb quines altres empreses i organismes l’Institut Montserrat Roig realitza acords de col.laboració?

3. Breu història de la Creu Roja al món i a Terrassa

4. En què consisteix aquest projecte d’aprenentatge-servei? Com ens hem organitzat per portar-lo a terme? Resum de les sessions.

5. Conclusions i opinions personals.

Annexos: Més protagonistes





Proposta d’atenció individual.

Disseny de fitxes de seguiment.

Díptic informatiu de la Creu Roja sobre Tallers d’envelliment actiu.

Sessió de dimecres, 18 d’abril sobre Sant Jordi.

Sessió de dimecres, 7 de març sobre HISTORIA DE VIDA

Sessió de dimecres, 21 de març sobre COLLAGE





La unidad es la variedad, y la variedad en la unidad es la ley suprema del universo, Isaac Newton.
Las fortalezas están en nuestras diferencias, no en nuestras similitudes, Stephen Covey.
No hay problema que no podamos resolver juntos,
y muy pocos que podamos resolver por nosotros mismos, Lyndon Johnson.

Puedes diseñar y crear, y construir el lugar más maravilloso del mundo,
pero se necesita gente para hacer el sueño realidad, Walt Disney.

Ninguno de nosotros es tan bueno como todos nosotros juntos, Ray Kroc.

Si quieres ir rápido, ve solo. Si quieres llegar lejos, ve acompañado, Proverbio africano.



Introducció


Tothom ha posat el seu gra de sorra en aquest projecte d’aprenentatge-servei i en aquesta petita reflexió com a enquadernació i treball col.laboratiu. La nostra gent gran ha posat les activitats, els collages, mandales, dibuixos, comentaris, teles de diferents tipus així com les històries de vida amb els seus gustos i experiències; també han cosit part d’aquests fulls de paper, han encolat les tapes a les tripes del llibre i finalment, han posat els sargentos per fraguar un llibre de totes i tots. I encara haguessin pogut fer molt més si se’ls dóna l’oportunitat.

Els nostres ja gairabé tècnics en atenció a persones en situació de dependència han dirigit aquestes activitats amb la millor professionalitat i voluntat de superació possible; han estat els responsables d’escriure la major part del document compartit, i posteriorment han decorat, comentat i cosit parts d’aquest llibre.

Tothom hem après moltíssim d’aquesta experiència que esperem es torni a repetir el proper curs. Les últimes tendències pedagògiques aposten per obrir els centres de formació a les institucions socials i laborals del municipi i, malgrat l’esforç tan enorme que suposa coordinar col.lectius, entenem que és l’únic camí per anar endavant.

1. Els nostres protagonistes

2. Què és un Projecte d’Aprenentatge-Servei?


L'aprenentatge-servei és una manera d'aprendre fent un servei a la comunitat.

Una de les condicions per establir aquest tipus de metodologia és la detecció de necessitats socials, a partir d’aquí es decideixen una sèrie d’accions que alhora que tracten a resoldre aquestes necessitas, ajuda als participants a aplicar i consolidar aprenentatges en coneixements, habilitats, actituds i competències.

Per exemple, l’alumnat de primària construeix nius de fang per instal·lar-los en punts estratègics de la ciutat, per tal que tornin a niar-hi les orenetes; o bé, l’alumnat de secundària que organitza i porten a terme una campanya de donació de sang al veïnat, col·laborant amb el Banc de Sang; també es dóna quan Joves aprenents de pintor, s'inspiren en l'obra artística de Joan Miró per retornar a les escoles infantils del barri un aspecte cuidat i alegre.

En quins altres projectes d’aprenentatge-servei de l’Institut has participat? i en altres institucions?

    L'any passat vam participar en parelles lingüístiques, un projecte de centre que fomentava la lectura i l'escriptura en la llengua catalana; consistia en acudir al centre a realitzar activitats i mantenir diàlegs, converses, fer escrits ja siguin contes o cançons en llengua catalana, totes aquestes activitats com hem esmentat anteriorment en parella. Era de forma voluntària i dinàmica, a més en acabar obteníem un diploma acreditatiu per la participació ja que l'horari d'aquestes activitats era fora de l'horari escolar. Afegim que aquestes activitats eren supervisades per una professora del centre, la Núria Esteba.

    En primer curs d’APD, els alumnes del centre en col.laboració amb la Creu Roja de Terrassa van visitar els domicilis de gent gran i els van repartir roses. Aquesta activitat consistia en la realització de roses artesanes amb diferents materials reciclats de diferents estils. Posteriorment se'ns van facilitar unes direccions dels domicilis dels diferents usuaris de teleassistència, i la nostra tasca era repartir les roses i uns llibres que ens va proporcionar Creu Roja. I a més vam poder gaudir de la companya d'aquests usuaris. Aquest any, els primers d’APD ho han tornat a fer.

    Una altra de les actuacions d'aprenentatge-servei organitzada pel centre va ser la que ens va brindar la Fundació la Llar. Aquesta activitat consisteix en visitar l'entitat i realitzar un acompanyament fora del centre amb usuaris que patien algun tipus de demència. Aquesta activitat la realitzem en conjunt tot el grup classe. Vam poder gaudir d'un que passeig pels voltants, on a més vam poder prendre alguna cosa amb aquest usuari i dialogar, cantar, aprendre, recordar, etc. I finalment l'activitat va concloure amb el retorn al centre. Va ser una experiència molt bonica i agradable que hem tornat a repetir.


    Una de les activitats que més hem gaudit va ser la que vam realitzar a Fupar al costat dels seus usuaris on hi vam poder gaudir d'una sessió de caninoterapia amb un instructor especialitzat. Els nois ens van ensenyar com interactuaven amb el gos i com realitzaven les diferents activitats que ja havien dut a terme anteriorment. Vam poder gaudir d'una tarda amb els nostres companys, els usuaris, els tècnics i l'animal de companyia, i així compartir oci amb ells. Vam gaudir molt d'aquesta activitat ja que era molt diferent de totes les que havíem realitzat i no coneixiem el que els animals poden arribar a ajudar-nos. D'aquest dia ens portem seus somriures i la seva il·lusió per mostrar-nos el que havien après.


Amb quines altres empreses i organismes l’Institut Montserrat Roig realitza acords de col.laboració?



L’Institut Montserrat Roig realitza acords tot col·laborant amb les següents entitats (on molts de nosaltres hem fet les pràctiques)

  • PRODIS (centre de persones amb discapacitat)

  • FUPAR (centre de persones amb discapacitat)

  • HEURA (escola d’educació especial)

  • CRESPINELL (escola d’educació especial)

  • VAPOR GRAN (centre de persones amb discapacitat)

  • LLAR FUNDACIÓ (centre de dia per a gent gran)

  • SUARA (atenció domiciliària)
I molts més!!!

3. Breu història de la Creu Roja al món.

Ramon Torné i Rafa Moll són responsables del Centre de Coordinació de Creu Roja a Barcelona que van visitar amb els alumnes de 2 A i B d’APD els passats dies 23 i 30 de gener de 2018 en relació al mòdul professional de teleassistència (MP6). Els tècnics van introduir els orígens de la Creu Roja a meitat del segle XIX quan el Comerciant ginebrí Henry Dunant va viure els cruels combats que es desenvolupaven a l'Europa de la seva època on milers de persones morien sense atenció durant i desprès de les batalles. Dunant va plantejar la creació de societats de Socors en tots els països, per tal d'atendre les víctimes de la guerra sense cap discriminació i proposant l'establiment d'uns tractats o Codis de respecte per la vida, encara en situacions de confrontació.

Al febrer de 1863, la Societat Ginebrina d'Utilitat Pública designava una comissió encarregada d'estudiar els mitjans per donar-li un efecte pràctic a la iniciativa de Dunant. La Comissió va prendre la decisió de constituir-se en un organisme autònom adoptant el nom de Comitè Internacional de Socors als Ferits, que en el futur seria conegut com el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) .

La Creu Roja Internacional conforme a la Conferència Internacional de Ginebra, reunida a l'octubre de 1863, va plantejar la necessitat d'auxiliar els ferits en els camps de batalla i donar caràcter neutral als cossos encarregats de prestar-los auxili. Es va escollir un símbol idèntic perquè tots els països distinguissin el personal sanitari, d’hospitals i ambulàncies dels soldats combatents. La Conferència va escollir una bandera amb camp blanc i una Creu Roja al centre, inversió del pavelló suís, en reconeixement a la nacionalitat d'Henry Dunant.


Breu història de la Creu Roja a Terrassa


La Creu Roja Espanyola es va crear al Juliol de 1864 a Madrid. Les primeres actuacions van ser l’ajuda humanitària prestada per la guerra franco-prussiana del 1870. Pel que fa a Catalunya la Creu Roja és va implantar el 1872 amb l’obertura de les assemblees de Lleida, Barcelona i Mataró.

Creu Roja a Terrassa compta amb més de 100 anys d’història a la ciutat, desenvolupant activitats i serveis adaptats a les necessitats de cada moment i essent present als episodis més durs del municipi com la Guerra Civil i les riuades del 62.

Actualment l’assamblea local de Terrassa centra especialment els seus treballs en la lluita contra la pobresa i exclusió social, els serveis a la gent gran, i l’atenció a la infància i juventut. Però també desenvolupa projectes de formació, ocupació, atenció a discapacitats, i persones immigrades, socors i emergències, i d’altres activitats.

Alguns dels projectes més importants a la ciutat de Terrassa són:

  • Ajuda a nadons (recolzament social en situacions de vulnerabilitat)

  • Andana (centre d’acolliment per a persones sense llar)

  • Dispositiu d'emergència per fred extrem (servei d’emergència social)

  • Rebost (donació d’aliments solidàriament)

  • Tornada a l’escola solidària (recolzament social en situacions de vulnerabilitat)

4. En què consisteix aquest projecte d’Aprenentatge-servei?

La Creu Roja de Terrassa ens ha facilitat l’assistència de quinze usuaris dels seus tallers per gent gran. Llavors, els objectius d’aquest projecte d’aprenentatge-servei consisteixen en, primer, fer estimulació cognitiva a aquests usuaris majors de 55 anys; segon, afavorir les seves relacions socials i per útlim, enriquir el seu entorn amb activitats dinàmiques.

Ens hem trobat a la biblioteca de l’institut Monserrat Roig, cada dimecres des del dia 21 de febrer fins al 16 de maig, des de les tres i mitjà de la tarda fins a las cinc i mitja; és a dir, deu sessions dinamitzades per un grup diferent d’ alumnes del segon curs del cicle de grau mig d’atenció a les persones en situació de dependència (APD).

Com ens hem organitzat per portar-lo a terme?

Una vegada ens van explicar en que consistia aquest projecte, vam tenir una sessió d’unificació de criteris entre les dues classes participants 2A i 2B a la qual vam pendre els següents acords:

- els objectius generals de les activitats, és a dir, estimulació cognitiva, enriquiment de l’entorn i de les relacions socials,
- cada grup dissenyaria dos o tres activitats per sessió amb algunes altres activitats com a plan B.
- cada grup faria un resum de la seva implementació a la resta d’alumnes per tal d’assegurar la continuitat i la coherencia, i evitar la repetició d’activitats.
- si l’estat cognitiu i de psicomotricitat fina de la majoria dels usuaris ho permetia, fariem una enquadernació amb els seus treballs, i en cas contrari, els tornaríem aquests treballs,

A partir d’aquí, vam fer servir jocs i activitats d’estiulació cognitiva nosaltres mateixos per tal de dissenyar les activitats que implementaríem amb els usuaris i que prèviament vam penjar en el blog de classe. Vam fer també un plafó informatiu entre les dues classes que quedès a la biblioteca del centre durant totes les sessions per orientar als usuaris. Finalment, les sessions es van anar realitzant i per últim vam redactar aquest document compartit.

Resum de les sessions

Sessió 1 – dimecres, 21 de febrer 2018
Aquesta dinàmica va començar amb la presentació toroide per a que tothom es coneguin la següent activitat va ser un taller d’estimulació olfativa, per incrementar més l’activitat van seguir amb un ball amb cançons que li agradaven a ells i amb aquesta van finalitzar la implementació.
Participants: Natalia Diaz, Oumaima Kadara, Brais Dobarro, Jennifer Santander -2A

Sessió 2 – dimecres, 7 de març 2018
Primer es presenten per què així es coneguin i explicant una anècdota que els hagi passat durant el dia, a continuació van possar música de la seva época per què recordin vivències passades i per últim van jugar al Quinto.
Participants: Izani Guinjoan, Gabriel Guillen, Lara Muñoz, Candela Fernández -2A

Sessió 3 – dimecres, 21 de març 2018
La presentació va ser molt simpàtica, després van ensenyar un collage com a exemple i l’activitat va agradar prou: en un full din A3 els usuaris havien d’eganxar fotos de revistes i diaris que els agradaven i escriure algun comentari. A continuació la següent dinàmica va ser destimulació cognitiva sensorial a través dels olors; i per finalitzar l’ultima dinàmica tractaba de l’expressió facial i joc de signes.
Participants: Marta Liébanas i Hala Triki, -2B

Sessió 4 – dimecres, 4 d’abril 2018
A la presentació han fet servir un fil de llana com activitat, seguidament han continuat amb jocs de taula amb les següents habilitats.
- Psicomotricitat fina - Atenció sostinguda
- Percepció visual - Percepció tàctil.
Participants: Adria Montes, Lluis Sarrion, Marta Blazquez, Ana Lopez A. -2A

Sessió 5 - dimecres, 11 d’abril 2018

La primera activitat va ser presentar-se, la segona revisar els deures que van deixar els companys de la sessió anterior, i finalment jugar al memory que es un joc d’estimulació cognitiva.
Participants: Mireia Coll, Miguel Angel Del Carpio, Nuria Ruiz, Desiree Sanchez, Sancha Bosoka i Cristina Arjona. -2B

Sessió 6 – dimecres, 18 d’abril 2018
Van fer una presentació amb globus posant el nom de cada usuari i cada usuari havia d’agafar un globus que no possés el seu nom i havia de dir dos qualitats d’aquesta persona, seguidament van fer la historia de Sant Jordi amb un puzle, després unes roses i uns dracs (manualitats) i per acabar ens vam posar en rotllana tots junts amb un punt de llibre que havien repartit hi havien de posar com s’havien sentit en aquesta implementació, ja sigui una paraula o una frase.
Participants: Anna López, Andrea Torres, Tania Zarzuelo, Ainhoa Perez, Alejandra Quezada. -2A

Sessió 7 – dimecres, 25 d’abril 2018
La primera dinàmica era de presentació, la segona va ser de reminiscència que estimula la memòria episòdica o autobiografia, la següent dinàmica va ser “si jo ric tu també” i l’última va ser de completar refranys i endevinalles.
Participants: Aran Ratera, Nerea Verdu, Sara Penha, Raquel Martínez, Sergio Prados. -2B

Sessió 8 – dimecres, 2 de maig 2018
Van demanar els deures – portar un troç de tela – i van fer la presentació, van fer un memory alhora que els usuaris per torns anaven cosint un llibre. Finalment, van seguir treballant les emocions: agafaven un paperet i segons el que posava havien d’explicar una petita història.
Participants: Jade Sanchez, Nerea Guerrero, Angela Lopez, Judith Martos. -2A

Sessió 9 – dimecres, 9 de maig 2018
Desprès de presentar-se tothom es van començar les activitats; la primera va ser practicar l’estimulació sensorial mitjançant el tacte, la segona va anar enfocada a la musicoteràpia i la reminiscència a partir de la música i aniran preguntant a que els hi recorda aquesta cançó. En algun moment de la sessió, els usuaris haurien d’encolar les tapes de l’enquadernació. Finalment faran una petita valoració. Als ultims cinc minuts de la sessió hauriem de ser-hi tothom per fer-nos una foto.
Participants: Andrea Espigares, Claudia Lopez, Marta Barato, Raquel Serrano, Cintia Aranda -2B

Sessió 10 – dimecres, 16 de maig 2018
En aquesta dinàmica la cloenda, com és l’ultima activitat veurem un montatge de fotografies sobre tot el projecte, i els usuaris en parlaran de l’experiència. Sabem que als usuaris els agrada fer pastissos i farem un brenar amb la participació de tothom perque també vindran els alumnes dels dos grups classe per acomiadar-nos.
Finalment els donarem un petit detall de record.
Participants: Kaoutar Taghi, Sara Gutierrez, Khadija Taghi, Sergio Carceller, Ana Forte, Aleix Villa, -2B

5. Conclusions i opinions personals


Jenifer: Aquest projecte m’ha semblat molt interessant, i considero que dinamitzant aprenem més i posem en pràctica tots els aspectes treballats al curs. Tot i que considero que no ens han deixat gaire temps al nostre grup per preparar-ho ja que vam ser els primers. Aquesta activitat reconforta molt gracies als usuaris.

Omaima: La meva opinió es molt possitiva, ja que ha sigut una experiència molt enriquidora. També he passat una estona molt divertida amb els usuaris. I m’ha agradat molt dinamitzar, ja que he estat molt agust i m’encantaria fer-ho una altra vegada.

Natalia: Aquest treball amb col·laboració amb la Creu Roja m'ha semblat molt xulo de fer amb els meus companys i amb els usuaris de l'associació. L'activitat dinamitzada va ser molt divertida i ens portem un bon resultat i una bona sensació. Personalment, ha estat una experiència molt agradable i la repetiria una altra vegada.

Brais: Penso que començant per l’intercanvi intergeneracional, i acabant amb la ilusió que s’ha posat a aquestes implementacions, tot el que hi ha hagut en mig ha estat perfecte, en alguns moments he notat certa tensió o certa por a que surtis malament per part del professor, però crec que es perfectament lògic el fet que cada persona és una situació i que mai, pero mai de mai un plà establert i tancat sortirà com volem si hi intervè el factor humà, ho sabiem i ho teniem totalment controlat, les activitats eren activitats obertes sense pautes estrictes precissament per això. Hi han hagut moments preciossos a mi en especial em va emocionar el final del viatge sensorial ( meditació guiada ) veure a les companyes desde fora regalant llum a les personas de la creu roja va ser màgic.

Com a grup, considerem que hem treballat molt bé. En general ens ha agradat molt fer aquesta implementació amb l'associació Creu Roja de Terrassa, tot i que hem hagut de repetir la fitxa projecte diverses vegades, i això ha fet que sigui menys amè. Tot i això, els usuaris han fet que tinguem més ganes de fer activitats com aquestes.

Adrián: Crec que hem fet un gran feina i hem disfrutat molt amb el col·lectiu de gent de la creu roja, i penso que també ells ho han passat molt bé.

Luis: Hem sapigut treballar amb els usuaris. I penso que ells també s’han divertit i han passat una molt bona estona amb nosaltres.

Marta: Ha sigut una experiència divertida. Ens ho hem passat molt bé i ells i elles s’ho van passar genial, explicant una mica de la seva història, etc.

També creiem que ens hem ensortit a l’hora de treballar grupalment. Els nostres usuàris s’ho han passat molt bé, i han participat tots i totes.

Som la Hala Triki i la Marta, ens toca fer la sessió 4 de la Creu Roja a les 16.30 de la tarda. Però nosaltres vam arribar abans de les 16h per preparar els materials i organitzar la sala de la biblioteca. Així podíem començar les activitats més còmodament. Vam preparar tres dinàmiques diferents: Qui sóc? Sóc jo?, Estimulació cognitiva sensorial a través dels olors i Expressió facial ( joc de signes). El primer que vam fer va ser presentar-nos i conèixer els usuaris vam demanar el seu nom, i després vam fer una petita introducció abans d’explicar la primera activitat. Quan vam acabar de fer totes les activitats, vam informar dels deures, desprès va tocar fer la foto i finalment vam recollir els materials i netejar la sala de biblioteca

Hala Triki: la meva opinió que vam fer un gran treball i hem aconseguit treballar amb els usuaris i crec que van gaudir per evitar no voler participar, al final van participar molt bé i es van divertir amb nosaltres. Em va interessar que els usuaris expliquessin part de la seva història, etc.. Estic orgullosa d'organitzar-me molt bé i explicar clarament als usuaris que m'entenen bé, si no tinc cap dubte.
Realment m’encanta aquesta dinàmica i m'agrada ajudar els usuaris a millorar les seves capacitats i habilitats cognitives.
I també quan vaig treballar (per fer dinàmiques) amb els usuaris, em sento feliç perquè els usuaris de la Creu Roja em van dir tot això: “ moltes gràcies, m'agrada la dinàmica perquè m'ho passo molt bé”. Per això estic molt contenta.

Marta: Ha sigut un projecte molt placenter sobre tot per les experiències, per el nostre aprenentatge ja que ells també ens han ensenyat molt i per el fet de poder ajudar als usuaris. Sens dubte tornaria a repetir. I en quant a la part més de treball estic molt contenta amb el meu grup i considero que va sortit tot molt bé.

Aquesta dinàmica ha estat positiva ja que els usuaris de la Creu Roja han participat molt i divertir-se, perquè han explicat algunes de les seves històries de vida i ho fan molt bé. I hem arribat perfectament en tot moment. La Marta i jo estem molt contentes ja que el nostra treball i els resultats que hem aconseguit.

Lara: Personalment em va encantar poder compartir el meu temps amb els usuaris de la creu Roja. El meu opinion és força positiva encara que no tot va sortir com a mi m'hagués agradat. Em va agradar compartir aquesta activitat amb els meus companys de classe i gaudir amb ells aquesta experiència.
Gabriel: Participar en aquesta activitat m’ha agradat molt, i m’ha donat peu a aprendre a organitzar activitats de maneres diferents.

Candela: Per a mi ha estat una experiència molt enriquidora i emocionant, tot i que penso que ho hauríem de fer mes sovint ja que compartint el temps amb els usuaris es com de veritat se n’apren. M’encanta que ens expliquin les seves experiències i que tinguin il·lusió per dur a terme les activitats que hem preparat per a ells.

Opinió grupal: Va ser divertit compartir el nostre temps amb els usuaris de la creu vermella. Ens portem un bon aprenentatge, una il·lusió d'aquesta experiència. Tenir l'oportunitat de conèixer la vida d'aquests participants, que confiessin en nosaltres i acabar amb un somriure va ser el millor que ens pas durant aquest dia.

Desirée Sánchez: M’ha agradat fer aquest treball ja que és la primera experiència que tenim fent dinàmiques a persones. Però crec que tot a estat molt desorganitzat i a sigut molt difícil per aquest tema.

Sancha Bosoka: Ha sigut bona experiencia,molt emocionada,i contenta,perquè no m’esperava que mh’he exforcant molt parlar amb els particpannts de Ceu Roja,m’he sentit molt gustada amb ells,he passat molt be,estic contenta amb els companys que hem col·laborat bé.

Núria Ruíz: Aquesta dinàmica m’ha agradat molt i també m’ha tornat a reunir amb el meu voluntariat a la Creu Roja, ja que jo sóc voluntària i m’ha fet recordar bons moments. M’ha semblat una tasca molt maca i entretinguda i penso que als usuaris també els hi ha agradat bastant la nostra implementació. Per tant estic bastant satisfeta i contenta.

Opinió grupal: Hem treballat molt bé conjuntament, ens hem avingut perfectament en tot moment, hi ha agut molt respecte, coordinació i organització entre nosaltres i estem molt satisfets amb la nostra feina i amb els resultats obtinguts.

Andrea Espigares: La meva opinió és basa en la meva experiència amb aquest col·lectiu, ja que no he realitzat encara la meva dinàmica amb els usuàris de la Creu Roja. A mi personalment m’encanta treballar amb aquest col·lectiu sobretot amb aquells que encara conserven les seves capacitats cognitives, i poden i tenen ganes de participar. Quan estic treballant amb ells hem sento realitzada,plena de felicitat i sobretot útil, tot això m’ho fan sentir ells, el col·lectiu de gent gran.

Claudia López: La meva opinó la faré en base a les meves practiques ja que encara no he realitzat la dinàmica amb els usuaris de la Creu Roja. A mi en lo personal m’agrada més el col·lectiu de malaltia mental per que és diferent, ja que jo el col·lectiu de gent gran el visc molt aprop.

Raquel Serrano: La meva opinió es basa en les pràctiques amb el col.lectiu ja que encara no hem dut a terme la nostre dinàmica amb els usuaris de Creu Roja. M’agrada molt treballar amb el col·lectiu de malaltia mental, es molt diferent i enriquidor, en respecte a ells, la majoria participen, i casi sempre adoren el treball realitzat, una caracteristica que també té el col.lectiu de gent gran, poden aportarte molta sabiduría, maneres diferents de veure moltes situacions en la vida. En resum penso que ambdós col·lectius tenen molt que oferir i nosaltres molt per aprendre de aquests.

Marta Barato: Encara que, des del meu cas no puc parlar-ne utilitzant l´experiència de les pràctiques, des de sempre m´ha resultat molt gratificant compartir estones amb el col·lectiu de gent gran,ja que permet aprendre mentre ajudes i creixes com a persona, alhora. M´omple poder estar-hi a prop i en contacte, ja sigui a travès de paseiades, amb familiars, en tallers etc. Per altre cantó, el col·lectiu de malaltia mental em dona ganes de conèixer, donat que em crida molt l´atenció.








No comments:

Post a Comment