Wednesday, November 21, 2018

MR 1819 APD MP4 UF3 NF12 Desenvolupament de recursos d’oci i temps lliure.



Titol: L’oci també dona sentit a les nostres vides

Destinataris: grups classe – Col.lectiu de persones grans - Usuaris del Projecte de Centre amb Creu Roja
Objectius: 

 - Relacionar els continguts del nucli formatiu sobre recursos d’oci i temps lliure amb la nostra experiencia vital.

- Treballar la comunicació intrapersonal i afavorir l’autoestima.

- Estimular la creativat i la imaginació.

Desenvolupament: Agafa vuit folis din A 4 i els doblegues per la meitat formant un quadernet, comença per la primera pàgina i contesta aquestes preguntes:
12.1 Recursos lúdics i festius. Quins són els jocs i les juguines que mes t’agraden i t’agradaven? Amb qui jugues o jugaves? Que creus que t’han ensenyat aquestes activitats lúdiques o quins són els beneficis del joc?
Com celebreu els aniversaris, el nadal o cap d’any a casa vostra? Recordes alguna festa en especial? Celebres la castanyada, Sant Joan, Sant Jordi amb els teus familiars o amics? Quines festes celembrem a l’institut? Quines festes populars coneixes -la Patum, l’Aquelarre, la Fira d’Abril, TarracoNova, San Fermin, les Falles...
Quines celebracion es fan a altres països o cultures? -el canvi d’estació, la floració dels abres... En quina mesura participar en aquestes celebracions afavoreixen la nostra sociabilitat i milloren l’ autoestima?
12.2 Recursos fisics i esportius. Practiques esport? Quin? Quan? Amb qui? Quins beneficis té la pràctica esportiva?
12.2.2. la dansa i el ball. t’agrada la música? Quina? Quins cantants? Busqueu la lletra de les vostres cançons favorites a lyrics.com, copieu-la i enganxeu-la al portafolio. t’agrada ballar? Ho fas amb regularitat? Que balles? On? Amb qui? Quins beneficis té la pràctica del ball? Creus que aquesta pràctica pot servir a nivell acadèmic i laboral?
12.3 Recursos culturals i artístics. Fas treballs manuals? Dibuixes? Pintes? Modeles?
Llegeixes llibres, comics, revistes, diaris...? Quins? Participes en forums de lectura? t’agrada fer passatemps com mots encreuats o sopes de lletres?
Visites museus, exposicions de pintura i fotografia? Vas al cinema, teatre, concerts, musicals...? quines son les teves pel.licules favorites? Per què? Pots incloure la programació de cinema, fotografies, i altres material gràfic relacionat. Quines funcions cognitives estimulen aquests recursos? Creus que aquestes activitats et poden ajudar en la teva tasca com a tècnic/a en APD?
12.4 Recursos turistics i a l’aire lliure. Ets mes de platja o montanya? t’agrada passejar pels parcs naturals, pel camp? Has practicat el turisme guiat, turisme rural, les barbacoes, anar en creuer, el termalisme -com Caldea, Marina d’Or o Caldes de Montbui- els massatges lúdics? Pots incloure prospectes d’aquestes actitivitats. Podries fer un acompanyament de persones en situació de dependència a aquests recursos?
12.5 Recursos formatius. Vols continuar estudiant quan acabis el cicle? Participes en les xarxes socials? En quines? Has fet amics mitjançant aquests recursos? Ho recomenaries a persones en situació de dependència?
12.6 Recursos de l’ambit social i comunitari. Col.labores en un centre de persones grans o persones amb discapacitat? En menjadors socials? En un col.legi, parròquia o associació? Participes en una ONG o en institucions benèfiques com els bancs d’aliments o Caritas? Has fet algun altre tipus de voluntariat local o internacional? Ho recomenaries a persones en situació de dependència?
- Hi ha alguna informació rellevant al nucli formatiu que no hagi quedat reflectida en aquest qüestionari?
Avaluació:
Has sabut relacionar els continguts del nucli formatiu amb la nostra experiencia vital?
Has treballat la comunicació intrapersonal?
Creus que aquesta activitat i reflexió afavoreix l’autoestima?

Has fet l’esforç de ser creatiu a l’hora d’elaborar aquest portafolio? 

No comments:

Post a Comment