Monday, February 11, 2019

MR 1819 APD MP4 - Emociona't - Introducció i Resum executiu


Emociona’t

Introducció

La gestió de les nostres pròpies emocions per així entendre i empatitzar amb les alienes són els dos pilars bàsics del benestar personal i la bona convivència. En un context de crisi econòmica i de valors que sovint genera forts desequilibris socials, resulta més necessari que mai facilitar punts de trobada de joves i adults per tal d’esterioritzar emocions i estimular actituds positives.

En aquest sentit, un grup de psicòlegs, docents, educadors infantils i integradors socials vam redactar els estatuts d’ Emociona’t, una associació sense afany de lucre amb els següents objectius:

1. Exterioritzar les emocions pròpies de cada etapa vital -confiança, laboriositat, identitat, seguretat o inseguretat laboral, parella, maternitat i paternitat, vellesa...
2. Proporcionar suport emocional i grupal a situacions de dolor o dol -malalties, accidents, morts...
3. Educar i proporcionar una experiència enriquidora en grups reduïts de suport que estimuli la participació en altres grups d'oci o de suport específics com podrien ser cercles de lectura, tertúlies, videofòrums, cercles de dones, cercles de pares i mares, associacions...
4. Contrarestar la influència negativa que produeixen les xarxes socials virtuals per una banda, però per un altra banda, els macrogrups com l'escola, la feina...
5. Proporcionar un punt de trobada a grups ja establerts - esportius i laborals - que lluny del seu context habitual estimuli la bona convivència dels membres,

El Casal Cívic del Pla de Bonaire de la ciutat de Terrassa, la seva Directora, així com la Diputació de Barcelona de qui depenen, ens han obert les seves portes per organitzar Cercles de Creixement Personal gratuïts entre joves voluntaris que ens permetrà d’una banda desenvolupar els continguts teòrics i pràctics d’aquestes trobades en grups reduïts; i d’altra, confirmar la viabilitat econòmica del nostre projecte associatiu.
Emociona’t
3. DEFINICIÓ DEL PROJECTE

3.1 Resum executiu

L’oportunitat – Idea – Mercat potencial
Facilitar l’expressió de les necessitat emocionals de cada col.lectiu – joves, adults, dones, mares, pares, aturats, gent gran, etc... per tal de millorar el seu benestar personal i actitud.

La nostra ventatja competitiva
Les institucions públiques sobretot en educació formal tenen fortes limitacions de continguts i alumnes per aula que restringeix els objectius de la nostra iniciativa.

Com ho farem?
Una associació sense afany de lucre ens permet emprendre una activitat cultural, recreativa i/o educativa amb una inversió mínima que començarà de forma voluntària a centres cívics i biblioteques la qual cosa ens permetrà confirmar la viabilitat econòmica de l’activitat. A partir d’aquest punt, cobrarem als nostres associats els serveis que oferim a preus tan ajustats com ens sigui possible.
Qui som?
Un grup de psicòlegs, docents, educadors infantils i integradors socials.

Els nostres números
Cada facilitador dinamitzarà un grup de 10 persones en sessions d’1 hora i mitja dues vegades al mes. És a dir, 3 hores mensuals que costaran a l’usuari 15 euros mensuals -5 Euros per hora.

Si cada grup de 10 participants genera 150 Euros mensuals, cada facilitador necessita vuit grups per arribar a un sal.lari de 1.200 Euros bruts mensuals per 12 hores lectives setmanals -sense comptar les hores de programació i preparació de les sessions.

L’horari marc podria ser:
Dilluns
Dimarts
Dimecres
Dijous
Divendres
Dissabte
Diumenge


16:30 – 18:00
16:30 – 18:00
16:30 – 18:00
16:30 – 18:00




19:00 – 20:30
19:00 – 20:30
19:00 – 20:30
19:00 – 20:30




No comments:

Post a Comment